Norge er virkelig et vakkert land som bare må oppleves. Det har så mye variert å by på. Det er ikke bare utenlandske turister som bør utforske landet vårt. Det er noe vi Nordmenn også bør gjøre. En av de beste måtene å oppleve landets natur og landskap på er i bil. Da kan du nemlig få med deg mange av de flotteste stedene i Norge, ikke bare de største byene og omegn.

Norges enorme mangfold

Siden Norge er et veldig langt og utstrakt, har vi et enormt mangfold. Du kan for eksempel se isbjørner på Svalbard eller slappe av i solskinnet på Bystranda i Kristiansand. To helt forskjellige opplevelser.

Fjell og vidder

Noen andre populære reisemål er Kjerag og Preikestolen på Vestlandet. Du må naturligvis gå en viss distanse for å komme deg til toppen av disse fjellene. Utsikten du ser på toppen gjør turen verdt strevet.

Norge har også vidder. De to mest kjente viddene er Finnmarksvidda og Hardangervidda. Disse landhevningene med isbreer er kjempeflotte. Vi anbefaler at du besøker disse i sommer om du har muligheten.

By og dyreliv

I tillegg til flott natur og landskap har Norge noen flotte byer å besøke. I Trondheim kan du for eksempel besøke Nidarosdomen. Ei flott og historisk kirke som du kommer til å bli veldig imponert over om du ikke har sett den før. Kanskje du har lyst til å ta et par pils på brygga i Bergen? Eller ta et besøk til det lokale akvariet, hvor de har et stort utvalg av dyreliv fra sjø og vann.

Man kan liksom ikke snakke om Norge som turistmål uten å nevne Lofoten. Her kan du fiske, gå i fjell og dal, spise Lofotens fiskesuppe eller gå på snowboard om du liker det. Med dramatisk natur og varme mennesker er dette et must for deg i sommerferien.

Lei bil i sommerferien

Norge er faktisk 1752 kilometer langt. Den beste måten å reise rundt omkring i landet på er derfor i bil. Da slipper du å bekymre deg for tog og fly, og hvordan du kommer deg imellom.

Vi anbefaler å skaffe deg en leiebil. Det er liksom så mye enklere. Det er masse gode tilbud for tiden om du bestiller lang tid i forveien. Hvis du betaler med kredittkort kan det være at du også er forsikret på reisen.

Hvis du er interessert i det, så bør du bestille så snart som mulig. De beste bilene blir leid først.