God deal – god feriestart!

En god deal er alltid et godt utgangspunkt, også når det gjelder leiebil i ferien. Vær alltid ute i god tid, slik at du får et større utvalg av leiebiler å velge mellom. Å planlegge i god tid gir deg også de beste prisene. Unngå «flyplass-fellen», der du hopper på en leieavtale i det du lander på flyplassen. Disse tilbyderne er alltid dyre, og skor seg på turister som er ute i siste liten. Unngå helst «siste liten» når du skal reise. Skulle du mot formodning være sent ute, er det best å velge et utleiefirma som ligger litt unna flyplassen.

Hvor finner jeg de beste tilbudene på leiebil?

De aller beste tilbudene finner du på nett. Det er også enklere og mer effektivt å søke etter bil på nettet enn å ringe rundt etter tilbud. Over telefon er du dessuten mer tilbøyelig for å fristes til et «enestående tilbud» etter påvirkning av selger. På internett kan du i ro og mak søke bil etter dine kriterier, innhente tilbud og sammenligne vilkårene. Bruk gjerne en sammenligningsside, der du får opp markedets beste leiebiltilbud. Slike sider har avtaler med hundrevis av leiebilselskaper, og har dessuten spesialavtaler som gir deg de beste prisene.

Leiebil i inn- og utland

Å leie bil i utlandet er ikke noe særlig annerledes enn å leie bil i Norge. Det eneste er at leieavtalen er på engelsk, og at du må gjennomgå detaljer i avtalen på engelsk. Alle bilutleieselskaper tilbyr transport fra flyplass til bilutleiestedet. For å benytte deg av tilbudet, må du ha forhåndsbestilt leiebilen. Mange flyselskaper lar deg bestille leiebil samtidig som du kjøper flybillett. De gir deg ofte gode tilbud på alt ekstra i tillegg, slik som hotell og andre tjenester.

Én vei

De fleste leier bil tur-retur avhentingssted, men det er ingenting i veien for å leie bil bare én vei. Dette må en selvfølgelig gi beskjed om under bestilling. Husk bare at det tilkommer et ekstra gebyr for dette. Uansett er dette en fin mulighet dersom du for eksempel skal ha en ferie med mange transport kombinasjoner. Kanskje du flyr til ett sted, leier bil til et annet, for så å ta buss eller tog tilbake til utgangspunktet. Med leid bil får du uendelig mye frihet til å gjøre akkurat det som passer deg best.

Hvordan betale for leiebilen

Det er to måter å betale leiebilen på – debetkort og kredittkort. Noen utenlandske utleieselskaper tillater også kontant betaling. Dette må du i så fall opplyse om på forhånd. Det vil uansett lønne seg å betale med kredittkort. Dette er fordi kredittkort har forsikring mot svindel, samt at du har gratis betalingsutsettelse i 45 dager. Andre fordeler er ekstra goder slik som cashback og spesialforsikringer som egenandelsforsikring på leiebil. Sjekk hva slags fordeler ditt kredittkort yter. Det kan hende at den gode «dealen» ligger i kortet ditt! Husk at du må medbringe kortet når du henter ut bilen, samt at kortet må stå i leietakers navn. Om du unnlater en av delene, vil du ikke kunne få ut bilen.

Oppsummering

Ingenting gir mer frihetsfølelse enn en bilferie, det være seg i Norge eller i utlandet. Med leid bil kan du utforske byer og tettsteder du aldri før har sett, tilbringe akkurat så mye tid du vil på stedet, overnatte hvor du vil, spise på lokale restauranter og nyte lokal kultur. En god avtale på leiebilen er et godt utgangspunkt for en vellykket ferie. De rimeligste alternativene finner du på nett, der du enkelt kan sammenligne tilbud og vilkår ut fra egne kriterier. Unngå overraskelser i skranken, bestill i tide og få maksimalt ut av ferien din!